Som du ropar får du svar

Eller kanske snarare: om du ropar är chansen större att du får svar.

Undrar du om sociala medier verkligen gör någon nytta? Skriver du inlägg efter inlägg på Facebook och Twitter, men undrar varför du aldrig får några följare, gillare, kommentarer eller annan respons? Du kanske helt enkel är en digital megafon. Om du bara pratar om dig själv blir det ganska trist i längden för de som följer dig. Precis som i den analoga världen alltså. Och oavsett om ”du” är ett företag eller en individ.

Om du däremot kommenterar andras inlägg sätter du igång en dialog, och dessutom blir du synlig för en större skara än din allra närmaste. Prata med dina kontakter och missa inte att svara om någon tilltalar dig. Eller talar om dig. Skicka vidare saker du gillar och tagga upphovsmannen. Så kommer andra säkerligen att göra likadant för dig.

Utmaningen är inte bara att ha något tillräckligt intressant att säga. Det handlar minst lika mycket om att intressera sig för andra.  Det krävs engagemang för att folk ska få förtroende för dig och för att skapa en bas av gillare, följare och vänner i sociala medier. Det har du troligtvis igen den dag vindarna blåser lite snålare.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Som du ropar får du svar”

  1. […] Som du ropar får du svar […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *