Engagera med innehåll

”Om du inte bjuder på din personlighet har jag svårt att bygga en relation med dig.” Det sammanfattar i mina ögon ganska väl vad sociala medier egentligen går ut på – att skapa relationer.

Jag har arbetat med digitalt innehåll i snart 20 år, och det har ju alltid handlat om att i någon form skapa relationer. Men med dagens sociala medier blir relationsskapandet så mycket mer påtagligt och nära, så mycket mer här och nu. April månads WP-Kafé handlade om just innehåll, och hur vi med hjälp av det kan engagera och bygga relationer. Och hur vi samtidigt ser till att ligga på rätt sida om gränsen mellan det personliga och privata.

De gamla hederliga länkarna spelar en viktig roll i sammanhanget. Se till att kredda dina källor genom att länka till dem. Då är chanserna goda att de länkar till dig nästa gång. Och du visar samtidigt att du är påläst och trovärdig.

Se till att lägga krut på att besvara frågor snabbt och föra en dialog med dina digitala relationer. En digital megafon gör ingen glad.

Läs gärna också tidigare inlägg på samma tema:

Som du ropar får du svar

Varför ska man twittra?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *