Bra och gratis

Är du sugen på mer kunskap om internet och digitala kommunikationskanaler? Som dessutom är gratis? Då vill jag ge dig ett par bra tips:

Sveriges Radios Sociala medier – handbok för journalister ger dig grundläggande verktyg för att bedöma när och varför du ska finnas i sociala medier, hur du ska göra och vad som är viktigt att tänka på. Den hjälper dig också att mäta arbetet så att du lägger kraften där den behövs.

Uppdatering: boken uppdaterade 2015. Ladda ner här boken här.

.SE – Stiftelsen för Internetinfrastruktur – har publicerat ett tjugotal guider om bland annat webbpublicering, nätets infrastruktur, upphovsrätt, integritet, yttrandefrihet, e-handel, omvärldsbevakning, barn och unga på Internet, statistik och mycket mer. Att ladda ner guiderna kostar ingenting, och de som kan beställas i tryckt form betalar du blygsamma 20 kr för.

För dig som är nyfiken på WordPress passar den nyligen uppdaterade ”Skapa en webbplats med WordPress” extra bra. En pedagogisk beskrivning av Creative Commons-licenserna är också bra att ha.

Mer information om internetguiderna från .se hittar du här.

Har du några gratistips du vill dela med dig av?


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Bra och gratis”

  1. Lisen

    Ytterligare ett tips: vill du ha inspiration på ämnet e-postmarknadsföring så kan du beställa Apsis lilla handbok, i tryckt form eller som pdf: http://www.apsis.se/inspiration.aspx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *