I media

Familjecoachen recenserar ”Snacka om kaos!”

Maria Klein, som i sitt företag Familjecoachen föreläser, coachar och håller kurser i aktivt föräldraskap, har läst ”Snacka om kaos!”:

– Jag tyckte det var underbart att varva dotterns och mammans berättelse. Det gjorde hela boken levande och visar bådas perspektiv. Jag tror det är viktigt att se barnet som kompetent och att det kan ta ansvar för sina val. Det går inte att bara skylla på skolan, kompisar osv. Våga se hela barnet! Boken innehåller användbara råd som jag tror berikar relationen mellan förälder och tonåring. Boken tror jag går alldeles utmärkt att ha som studiematerial i en studiecirkel. Bra diskussionsunderlag, framförallt råden. ”Hur kan jag implementera detta råd i min familj?” Boken lämnar en skön känsla av hopp! Det är ju en solskenshistoria ;o).  För alla som hamnar i kaos slutar det ju inte riktigt lika bra. Det känns som om det här var en familj där de hade kraft att ta sig ur kaoset.

120306: ”Vilken typ av tant är du?” – Året Runt skriver om ”Tantmanifestet”

I nummer 10-2012 av Året Runt kan du läsa en intervju med författarna till boken “Tantmanifestet”, testa och se vilken typ av tant du är och tävla med chans att vinna en av de fem böcker som lottas ut.

120202: Intervju med Maria och Angelika Langen i Året Runt

I nummer 7-2012 av Året Runt kan du läsa en artikel om Angelika och Maria Langen, författarna till boken “Snacka om kaos!”. Här berättar de om Angelikas kaotiska tonårstid, hur de kom vidare och hur de sedan samlade sina erfarenheter, tips och råd i sin bok.

120127: Boktips i Illustrerad Vetenskap – Världens Historia

Tidningen Illustrerad Vetenskap – Världens Historia (nr 3-2012) tipsar om boken ”Tantmanifestet” i artikeln ”Kvinnor kan också”.

101207: Artikel i Haninge Idag

Haninge Idag intervjuar Maria och Angelika Langen, författarna till boken ”Snacka om kaos!”, under rubriken  ”Från kaos till samarbete”. Haninge Idag ges ut av Huddinge Kommun och kommer ut med 6 nummer per år.

100803: Artikel i Tara

Tidningen Tara intervjuar Maria och Angelika Langen, författarna till boken ”Snacka om kaos!”,  under rubriken ”Krig!! …och försoning”. Tara är en livsstilstidning som vänder sig till kvinnor över 40 år. Tara kommer ut med 16 nummer per år.

100131: Nätverket Elevhälsan

Elevhälsan, som är ett nätverk för skolläkare, psykologer, kuratorer, skolledare, specialpedagoger och skolsköterskor, tipsar i en artikel på sin webbplats  just nu sina medlemmar om ”Snacka om kaos!”.

0912: Tidningen Vårdguiden

Maria och Angelika Langen, författarna till boken ”Snacka om kaos!”,  intervjuas i tidningen Vårdguidens decembernummer:

Skolk, snatteri och droger – tonårstiden blev jobbig för Angelika Langen och hennes familj. I dag mår hon bra och har tillsammans med sin mamma skrivit en bok om kaoset, för att hjälpa andra.

Vårdguiden når samtliga hushåll i Stockholms län och förmedlar kunskap om egenvård, hälso- och sjukvård. Ladda ner tidningen i pdf-format och läs artikeln på sidan 24-25.

0911: Narkotikafri Skola

På Riks­förbundet Narkotikafritt Samhälles nya webbplats www.narkotikafriskola.se finns två artiklar av Maria och Angelika Langen publicerade. Läs Marias artikel här, och Angelikas artikel här.

091027: SVT Kunskapskanalen ”En bok – en författare”

Maria och Angelika Langen, författarna till boken ”Snacka om kaos!”,  intervjuas i Kunskapskanalens program ”En bok – en författare” den 27 oktober kl 21.30 Programledare är Karin Andersson. Programmet sänds även den 29 oktober.

091012: Tidningen Narkotikafrågan

I det senaste numret av Riks­förbundet Narkotikafritt Samhälles medlemstidning Narkotikafrågan uppmärksammas ”Snacka om kaos!”. 

091006: Mentors frukostseminarium

Maria och Angelika Langen, författarna till boken ”Snacka om kaos!”, fick ett fantastiskt gensvar på  Mentors frukostseminarium den 6 oktober. Pfizer uppmärksammade också seminariet i sin miljö- och ansvarsblogg.